• Dakwerken
    Kies voor een rieten dak als u een stijlvolle uitstraling van uw woning wenst!

Dakwerken

Een dak op een huis beschermd tegen wind en regen. Het is een onmisbaar item van een huis. Een dak bepaalt in grote mate de uitstraling van een huis. Een rieten dak geeft uw (nieuwbouw) woning een stijlvolle uitstraling. Steeds vaker kiezen architecten en opdrachtgevers voor een rieten dakbedekking in hun ontwerp. Uw nieuwbouwwoning krijgt een schitterende en stijlvolle uitstraling, zonder direct klassiek over te komen. Uiteraard kan Rietland Rieten daken uw woning voorzien van een klassieke kap, maar riet leent zich ook uitstekend voor de meest uiteenlopende moderne ontwerpen voor dak- en gevelbedekking.

Dakpannen of een rieten dak?

U kunt uw bestaande pannendak ook door een rieten dak vervangen. Met een rieten dak krijgt uw woning ineens een volledig andere uitstraling! Bent u toe aan een nieuw dak, of wenst u en nieuwe look voor uw woning? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Isolerende dakwerken

Tegenwoordig is 80% van de nieuwbouw rieten daken uitgevoerd als een schroefdak, meestal in combinatie met een isolerend dakelement.

Het installeren van een schroefdak biedt vele voordelen zoals:

  • Goede isolerende eigenschap( Rc= 2,0 en hoger).
  • Uitstekende brandwerende eigenschappen, dus geen hoge verzekeringspremie meer.
  • Geen stof meer en een schoon afgewerkte binnenzijde.

Alle informatie over traditionele- en schroefdaken op uw nieuwbouw woning kunt u ook vinden op de site van de Vakfederatie Rietdekkers

Offerte dakwerken voor een rieten dak.

Een offerte die is opgesteld door Rietland Rieten daken is altijd volledig “all inclusive”.  Met andere woorden: Wij zorgen voor alle werkzaamheden die nodig zijn om uw rieten dak te realiseren. Denk daarbij niet alleen aan het leveren van het nieuwe riet en het aanbrengen daarvan, maar ook aan voorbereidende werkzaamheden zoals het voorzien van afdekzeilen en het plaatsen van steigermateriaal. We laten u niet achter met een rommeltje. Ook het opruimen van het afval wordt volledig voor u verzorgd.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers waarbij Rietland Rieten Daken aangesloten is.

Naast het riet dekken kunnen wij ook andere verwante bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. Hierbij moet u denken aan het plaatsen van Veluxramen, dakkapellen, boeiboorden, schroefdakplaten en isolatiedak elementen.