• Brandveiligheid
    De brandveiligheid van een rieten dak is een belangrijk aspect bij de bouw of renovatie van uw woning.

Brandveiligheid rieten daken

Brandveiligheid rieten daken: De brandveiligheid van een rieten dak is een belangrijk aspect bij de bouw of renovatie van uw woning.

Door de toepassing en ontwikkeling van het schroefdak is het gevaar van een grote branduitbraak sterk teruggenomen. Door deze constructie is er geen mogelijkheid meer dat erbij een ontstane brand zuurstof wordt aangezogen vanonder het riet, hierdoor zal een rietbrand in eerste instantie alleen smeulen en is er meer tijd om de brand tijdig te doven.

Brandveiligheid rieten daken: Schroefdak en brandvertrager

De brandveiligheid van een rieten dak kan voor 95% worden toegeschreven aan het schroefdak en voor 5% aan het gebruik van brandvertrager.

Een traditioneel dak(open constructie gedekt op panlatten) is veel gevoeliger voor een grote branduitbraak. Het bouwbesluit staat dergelijke dakopbouw alleen nog toe bij renovatie, of mits men een brandvertragende coating aanbrengt, of een goedgekeurde sprinkler installatie.

In tegenstelling tot vroeger is het tegenwoordig mogelijk om een rieten dak te verzekeren tegen premies vergelijkbaar met die van een pannendak.

Voorwaarden:

  • Uw dak is een brandveilig schroefdak
  • Uw dak is geplaatst door een lid van de Vakfederatie