• Isolatie
    Riet heeft uitstekende isolerende eigenschappen.

Isolatie rieten dak

Isolatie rieten dak: Riet heeft uitstekende isolerende eigenschappen,toegepast als schroefdak op een 18 mm spaanplaat wordt al een R waarde bereikt van 1,5.

Indien er een hogere isolatiewaarde vereist is bij nieuwbouw of renovatie kan er gebruik gemaakt worden van een isolatie element, een zogenaamde “rietplaat”. Een dergelijk element heeft een binnenplaat, een isolatiekern en een buitenplaat geschikt voor het aanbrengen van een schroefdak. Bekende leveranciers van deze platen zijn o.a. Unilin en Isobouw.

Isolatie rieten dak: Traditionele rieten daken

Wanneer het een traditioneel rieten dak betreft, en isoleren is noodzakelijk,dan kan er isolatie worden aangebracht van binnenuit.

Het aanbrengen van isolatie aan de binnenzijde is niet zonder risico,bij ondeskundige uitvoering kunnen er problemen ontstaan door vocht wat in het isolatie-of rietpakket dringt.

Hierdoor kan ernstige schade ontstaan aan het rieten dak in de vorm van schimmels die het riet van binnenuit aantastten, het riet “verspocht “.

Een vereiste bij het na-isoleren van een rieten dak is het absoluut toepassen van een dampdichte folie scherm aan de binnenzijde van het dak.