• Nokafwerking
    Een rieten dak wordt altijd afgewerkt met een nok. Standaard gebruik in Nederland is de keramische nok in de bekende kleuren oranje en grijs.

Nokafwerking rieten dak

Nokafwerking rieten dak: Een rieten dak wordt altijd afgewerkt met een nok. In Nederland is de keramische nok in de bekende kleuren oranje en grijs een standaard verschijning. Deze gebakken vorstpannen worden afgewerkt met een opliggende zand/cement voeg.

Naast de bekende kleuren oranje en grijs zijn er op bestelling ook ander kleuren leverbaar,of met een glazuurlaag.

Nokafwerking rieten dak: Een belangrijk aspect van het rieten dak!

De nok is een belangrijk aspect van het rieten dak,het zorgt voor een waterdichte afsluiting en moet daarom zorgvuldig geplaatst worden.

Het onderliggende riet moet de juiste dikte en afstand hebben ten opzichte van de vorsten, ook moet de voegafstand tussen de pannen goed zijn, en moet de aanhechting van het cement op het riet versterkt worden met wapeningsdraad of gaas.

Een andere nokoplossing die regelmatig toegepast wordt is de koperen nokvorst. Koper heeft een mooie klassieke uitstraling en krijgt na een tijdje een mooie donkerbruine patina. De koperen nok heeft een lange levensduur en is uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Prijstechnisch is de koperen nok wel duurder dan de traditionele stenen nok.