• Jaarlijks onderhoud
    De levensduur van uw rieten dak is sterk afhankelijk van de mate van onderhoud door de jaren heen aan het rieten dak, zowel preventief als naar aanleiding van schade of vervuiling.

Jaarlijks onderhoud rieten dak

Jaarlijks onderhoud rieten dak. De levensduur van uw rieten dak is sterk afhankelijk van de mate van onderhoud door de jaren heen aan het rieten dak, zowel preventief als naar aanleiding van schade of vervuiling.

De laatste jaren hebben rieten daken te maken met een sterk toenemende algenontwikkeling. Algen hebben een zeer negatieve invloed op de levensduur van het rieten dak, zeker wanneer de algenvervuiling een gesloten laag vormt. Een gesloten algen laag zorgt ervoor dat het rieten dak langer nat blijft na een regenbui of ochtenddauw. Wanneer dit langdurig plaats vindt kan het riet verstikken en verspochten, hierdoor kan het rieten dak zeer snel in kwaliteit en levensduur achteruit gaan.

Een preventieve oplossing voor deze bedreiging is het jaarlijks inspuiten van het dak (jaarlijks onderhoud rieten dak) met een algendodend middel,dit kan echter alleen maar als het dak nog schoon of schoongemaakt is. Als het dak reeds vervuild is( algen of mos) moet deze vervuiling eerst verwijderd worden door de rietdekker.

Mos is een minder schadelijke aantasting van het dak dan algen,mos sluit het dak niet af en daardoor zal het dak sneller drogen,mos is echter wel weer aantrekkelijk voor vogels,zij komen af op het voedsel wat zich schuil houdt onder de mossen.

Storm en vogelschades dienen direct hersteld te worden,bij het uitblijven van de reparatie hebben de weersinvloeden grip op de schadeplek,hierdoor kunnen lekkages ontstaan of kan de schade uitbreiden door de wind.

Het schoonmaken van een rieten dak is noodzakelijk als er grove vervuiling aanwezig is,de vervuiling wordt d.m.v een schrapende beweging losgemaakt van het riet,hierna stopt de rietdekker ,indien nodig schadeplekken bij met nieuw riet,daarna wordt het dak weer glad en vlak geklopt.

Rietland voert de meeste onderhoudswerkzaamheden uit op basis van nacalculatie.,Kosten voor onderhoud bestaan uit arbeidsloon ,gebruikte nieuw riet,rietafval afvoeren ,en reiskosten. Alle kosten worden door ons apart gespecificeerd en aan u voorgelegd voor akkoord alvorens wij aan u factureren.